U susret…?

U susret

Čemu?

Kome?

Spremali smo se za ispraćaj stare godine. Veseli smo se novoj. DANAS je TA nova godina. Danas je dan kada kreće ono čemu smo se veselili. No pitanje je da li znamo čemu smo se veselili? Da li znamo kome smo se veselili? I koju namjenu nosimo dalje?

U susret..sebi?

Po ko zna koji put krenula sam opet u susret…sebi. Kada naučimo gledati svijet oko sebe drugačijim pogledom, primjećujemo kada nam se neke stvari ( događaji) ponavljaju. Primjećujemo kada smo u situacijama u kojima mislimo da ne bi trebali biti. Osjećamo kada je trenutak za još jednom donijeti odluku i krenuti u susret…sebi.

Ako smo mislili da smo  u životu napravili pokoju promjenu i da je sada… to TO. E nije. Jer život ide dalje. I mi idemo u susret svemu onome što trebamo proći.

Da li ste ikada pomislili ” Zašto mi se sada ovo dešava”? ili ” Pa zar opeet?” ili ” Radim sve u najboljoj namjeri i opet …nema razumijevanja”. Onda znate prepoznati taj trenutak.

Nije do njih. Nije do ljudi, događaja, trenutaka ili bilo čemu izvan nas.

Do nas je.

Svijet oko nas je doživljaj nas samih.

Ako nam se taj doživljaj ne sviđa, vrijeme je, opet..da krenemo u susret…sebi.

U susret … novim prijateljstvima?

Maštaš o novim prijateljstvima? O ljudima s kojima imaš zajedničke dodirne točke? S kojima se osjećaš da ti vrijednost raste? Da si bolja osoba? Da vrijediš? Pitaš se da li takvi postoje? O da, postoje. Nije do svijeta niti do politike niti do mjesta gdje živiš. Do tebe je. Ako je to ono što želiš, kreni u susret..novim prijateljstvima i baš takve ćeš naći.

 

U susret … novim mogućnostima?

Tu sliku osjećaš već neko vrijeme. Vidiš se u nekom sasvim drugačijem okruženju, poslu, ostvarenju? Ali postoji taj ALI…

Znaš li da je sve prije tog ALI naš osjećaj, naša istinska želja, ono što osjećamo srcem. I sve poslije ALI naše emocije, naučena iskustva i uvjerenja iz prošlosti. Sve ono što nas treba odvojiti od toga da krenemo u susret…novim mogućnostima. Želiš, ali tu je taj siguran i dugogodišnji posao. Želiš ali tu su očekivanja drugih koja već dugo uspješno ispunjavaš. Želiš…ali tu su prijatelji i svi oni koji ti žele dobro. I oni “znaju što je najbolje za tebe”. Ima puno tih ALI…

Ali…ima još nešto. ONO što je prije ALI. ONO što osjećaš i što ne nestaje. I primjećuješ da ti u susret dolaze ljudi i prilike koje su u skladu sa time što želiš…. Pitanje je da li ćeš izabrati krenuti u susret…novim mogućnostima?

čovječe

U susret … radosti i lakoći

Znam da se znaš radovati. Imali smo prilike ovih protekli dana. S lakoćom pozdraviti staro i radovati se novom. I to novo je sada tu. Postati će staro ako ne odlučimo krenuti u susret … radosti i lakoći. U svakom trenutku. Ne samo na Božić ili staru godinu. Ili neki drugi trenutak slavlja. Slavlje može biti sve dane u godini. Radost i lakoća mogu biti sve dane u godini. I to ne znači da smo uvijek HIGH i super. To znači da ćemo svjesno donositi odabire. Birati odluke koje nose lakoću i radost. Birati ljude s kojima osjećamo lakoću i radost. Birati sustav vrijednosti koji unosi lakoću i radost.  Krenuti već danas u susret …lakoći i radosti.

U susret …cilju?

Danas je taj prvi dan…novog i drugačijeg. Mogao bi biti bilo koji dan, ali mi volimo da to bude prvi dan u godini. U susret čemu idemo? U susret kome idemo? Znam jednu stvar. Sigurna sam da tu negdje u nama postoji taj jedan veliki cilj. Možda je još uvijek želja ili nada? Ali tu je. Dovoljno dugo je tu da je bi ga mogli pretvoriti u cilj. Spustiti s “pijedestala” i dati mu život. Taj jedan cilj koji je toliko veći od nas da se skoro ne usudimo vjerovati da je moguć. Moguć je. I treba biti toliko veći od nas. Jer svaki mali cilj i nije cilj. To je lagano zavaravanje sebe. Da nešto radimo, da nešto mjenjamo. Krenuti u susret …CILJU koji će nas ostaviti bez daha, stvoriti neverine i staviti na kušnju puno puta…bi mogao biti dobar cilj. Ne znam da li znate ali nakon neverina izađe najljepše sunce. Najljepša bonaca…mir. I ne bi znali cjeniti i uživati u njoj da nije bilo tih neverina.

Danas je prvi dan. Prvi dan kada možemo izabrati čemu idemo.

Sjetimo se da živimo u doba evolucije. Nismo sami. Kad izaberemo i krenemo, biti ćemo podržani, inspirirani  i motivirani.

Danas je dan kad krećem u susret novoj stepenici. Veseli me što ću te vidjeti tamo.

danas