ODNOSI – STVARAJMO NOVE TRENDOVE

STVARAJMO NOVE TRENDOVE

Zainteresirani?

Vodimo razgovore o odnosima, o tome da trebamo promjeniti ovo ili ono, odbaciti ovo ili ono, stvarati novo i otpustiti staro.

Diskutiramo o naučenim i usvojenim uvjerenjima i ponašanjima. Sve je to OK. Svjesnost o  – onome što jesmo, kako se ponašamo, što nam služi i ne služi –  je odličan početak. Danas već možemo reći da imamo puno informacija i znanja. Ali znanje bez primjene, nije ništa. Usudila bih se reći da nas još više i brže vuče u suprotnom smjeru od onoga kojim bi željeli ići.

POSTANIMO ONAJ KOJI ĆE UČINITI RAZLIKU

Moćno zvuči, zar ne? I jeste moćno. Vibra TOP !  Analizirati svoju prošlost možda i nije tako zabavno. Baviti se svojim “greškama” još manje. Ali je korisno znati što nam ne služi.

Ako mislimo da živimo u svijetu koji ide nekim krivim smjerom, promijenimo to. Ako razmišljamo o tome kakvi su to danas odnosi među ljudima, promijenimo to. Ako vidimo neimaštinu i slušamo kritiziranje i kukanje, promijenimo i to.

Znam da čitajući ove redove mislite “Pa zar ne bi svako to promijenio da može”?

Ja mislim da ne bi.

Malo je onih koji se usude bilo što izvan okvira učiniti, poduzeti, isprobati.

logo

GDJE MOGU POČETI?

Svi imamo jednu kategoriju koja nam je jako važna ali i osjetljiva. Možemo tu krenuti.

Ne, nisam mislila na novac. Za novac ćemo još malo pričekati. Doći će na red kad se osvjedočimo što sve možemo, kakav potencijal leži u nama.

Krenimo s odnosima.

Dakle, ako se još pitate Kako mogu stvarati nove trendove, evo odgovora.

PROMJENA FOKUSA

Prije svega promijenimo fokus sa drugih na sebe.  Šta to znači?  Evo par primjera:

Partnerski odnosi – Zašto me ne zove? Zašto nije primjetio kako sam se sredila za njega? Zašto gleda TV umjesto da posvećuje pažnju meni? Zašto mi ne govori da me voli?  itd itd …..

Sva ova pitanja u biti nemaju veze s njim (ili njom) već s  n a m a.  To su sve naše pretpostavke a ne činjenice…pretpostavke koje proizlaze iz naših iskustava, uvjerenja, karaktera….  Zaigrajmo jednu igru “STVARAM NOVE TRENDOVE” … umjesto gore navedenih pitanja i sumnji, odlučimo da nas partner voli i da nismo svi isti, ne pokazujemo i ne reagiramo na isti način.  Budimo svjesni te odluke i svaki put kad nam se uključi sumnja podsjetimo se toga da je to samo naša misao, a ne činjenica…on vjerojatno stvara vrijednosti kojima će nam dokazati svoju ljubav a mi od očekivanja onoga što smo zamislila da bi dokaz ljubavi trebao biti, to niti ne vidimo…. ako sumnja ne nestane, umjesto pretpostavki odlučimo razgovarati s njim. Iznenaditi ćemo se koliko će nam to koristiti…

Mijenjajući sebe mijenjamo i sve oko sebe.

Prijateljski odnosi

Da li imate situacija kada nešto ne elite ali se pribojavate da će vam se prijatelji naljutiti, uvrijediti itd…Pa činite to nešto bez volje i entuzijazma? I ovdje može žo zaigrati onu istu igru ” STVARAJMO NOVE TRENDOVE” i vježbati reći što stvarno mislimo i osjećamo. Zato služe prijatelji. Da nas podrže u onome što mi stvarno jesmo i da mi podržimo njih isto tako. Ako nas neće razumijeti i podržati, ako neć biti za kompromis, vjerujem da nam i nisu baš neki prijatelji, zar ne? U tom slučaju napraviti ćemo mjesta za nove. Ali ako supravi prijatelji, prihvatiti će našu igru i uključiti se i sami, jer sigurno i oni ponekad čine nešto što ne žele kako nas ne bi naljutili ili uvrijedili…

Ovu su samo dva mala primjera kako možemo pokrenuti nove trendove i mijenjati svijet oko sebe. Ne očekujući da će se svijet promijeniti, već mijenjajući sebe. Pronađimo vrijednosti koje su nam bitne, koje želimo promovirati i krenimo STVARATI NOVE TRENDOVE !

Naravno, biti ću sretna ako neke od Vaših novih trendova podijelite kroz komentar s nama. Tako ćete i nas inspirirati na promjenu i dati nam ideju kako to možemo učiniti.