POSTAVI PRIORITETE

POSTAVI PRIORITETE

Nedavno sam imala priliku prisustvovati kao polaznik jednoj radionici o novcu. Koja me je inspirirala na razmišljjanje i pisanje idućih redova.

Vjerujem da je tema NOVAC vrlo aktivna i aktualna tema i da su svi događaji vezani za tu temu rado i u velikom broju posjećeni. Slušajući pitanja i dileme polaznika, shvatila sam da je vrlo mala vjerojatnost da će radionica moći stvarno biti o NOVCU i da su polaznici nepripremljeni za tu temu.

Kako to mislim?

Koji su prioriteti?

Pogledajmo to ovako. Želimo izgraditi kuću. Što nam je potrebno? Teren, tim profesionalnih  ljudi koji nam pomaže s time, idejno rješenje, građevinska dozvola, pa kad rješimo papirologiju i platimo sva davanja, naš odabrani tim kreće s gradnjom…temelj, pa sve potrebno za temelj, pa zidovi, pa tako dalje sve do krova…Proces koji traje. Krov je naš sinonim za NOVAC u ovom slučaju…. Umjesto da prođemo cijeli potreban proces kako bi mogli postaviti krov, mi odmah želimo krov bez svega onoga što prethodi….

To je slikovni prikaz mojeg razmišljanja nakom postavljenih pitanja na radionici….Nadam se da razumijete o čemu govorim. Ne možemo postaviti krov dok nismo razumijeli i učinili sve potrebno da bi do krova došli.

Što nam je potrebno?

  1. Baviti se sobom i razumijevanjem SEBE – vidim da je sveopća nepoznanica kako se to trebamo baviti sobom i kako to trebamo zavoljeti sebe. Iako je danas sveprisutno znanje jako dostupno, vrlo često je beskorisno. Jer ako smo na mjestu gdje ne volimo sebe, gdje ne znamo tko smo i što želimo, gdje osjećamo krivnju i osjećamo se kao žrtva…trebamo biti svjesni da su to  najniže vibracije. Na najnižim vibracijama ne možemo vidjeti širu sliku, razumijeti KAKO i krenuti u promjenu. Barem ne sami. Potrebna nam je prije svega ŽELJA da nešto promjenimo. Potrebna nam je ogromna VOLJA i USTRAJNOST. Potrebno nam je VRIJEME. Dosta vremena. Pa opet želje, volje, ustrajnosti…izdržati sva suočavanja sa sobom. Izdržati sve istine i one koje to nisu, a mislili smo da jesu. Napraviti mjesta.
  2. Napraviti mjesta –  za novo i drugačije. Istraživati, riskirati, probati…Kako ćemo otkriti tko smo, što su naše želje i koja je naša istina ako ne testiramo, probamo, osjetimo kakvi smo u pojedinim procesima, odlukama, putevima…. I za to je potrebno VRIJEME . Odlučiti odbaciti nešto što nam ne služi, što nas ne veseli, i zamjeniti za neku sasvim novu ideju, novo okruženje, nove ljude…. igrati se istraživanja  i korak po korak otkrivati sebe…onog sebe u kojeg ćemo se zaljubiti i voljeti. Voljeti onako kako volimo onoga koga najviše volimo. Ništa manje.
  3. Zaljubiti se u sebe –  je rezultat koji ćemo postići nakon svega gore navedenog.  Kad prođemo cijeli taj proces ( koji traje) sa svojim saznanjima i svjesnošću, promjenama, i naša vibracija će biti sve viša i bliže onoj na kojoj se nalaze rezultati koji nam koriste i koje želimo.U našem primjeru gradnje kuće to je POSTAVLJANJE TEMELJA. Da bi došli do toga, potrebne su kao i kod gradnje kuće, pripremne radnje, podrška stručnog tima koji ima iskustva s gradnjom ( u našem slučaju koi ima iskustva s procesom prihvaćanja i otkrivanja sebe). Jer bez toga smo izgubljeni, ne znamo odakle krenuti niti gdje se uputiti. Bez toga, ako i krenemo, brzo ćemo odustati jer nam se čini da je naša misija nemoguća. A nije. Vrlo je moguća.

Kad postignemo ad 3) postavili smo temelj. Pomislite koliko je još posla do krova.  A krov je u našem slučaju sinonim za NOVAC.

Ako te zanima KAKO možeš postaviti temelj, klikni na slijedeću sliku:

Postaješ ono o ćemu razmišljaš

Zato, ne osjećajmo se loše ako ne razumijemo. Ako ne osjećamo promjenu i protok novca. Ako se ništa bitno nije desilo. I ne krivimo sebe, a još manje one koji su nam o novcu predavali, pričali, učili nas.

Dok se ne zaljubimo u sebe ne možemo se zaljubiti ni u novac. Dok ne znamo voljeti sebe, ne možemo voljeti ni druge. Dok nismo u ljubavnom odnosu sa sobom ne možemo to dati ni drugima…

Udahnimo s olakšanjem, i postavimo prioritete.

“First things first. ”

I uživajmo u stvaranju, jer tu smo zbog toga.