Osvježi Um – vibra 21.st

Osvježi Um – vibra 21.st

Zanimljiva je ta povijest. Pogotovo kada imamo priliku biti dio nje. Razmišljam o prošlim vremenima o kojima smo učili. O ljudima koji su tada živjeli. O njihovim razmišljanjima i otporima. Uvijek su postojali oni koji su imali širu sliku, mogli predvidjeti i stvarali povijest. I oni koji su se svim silama trudili da je zaustave.

Nekako kao pobornici “zone ugode” i pobornici “izlaska iz zone ugode” ako ću se koristiti suvremenom terminologijom.

I nikada do sada povijest nije spriječena. Promjena zaustavljena. Naravno, ako se sve kreće i mijenja, to je dio prirode. Zar ne?

zalazak

Trendovi današnjice

Na ovo razmišljanje i pisanje potaknuo me je komentar kojeg sam negdje pročitala. I pomislila ” Pa kako netko tko živi svoju svrhu, radi profesionalno svoj posao ima vremena prosuđivati tuđi rad?” I film se zavrtio. Jer je pobornik  gore  navedene “zone ugode”. Strah od promjene. Od novog i drugačijeg. Zajedno sa cijelim valom onih koji svoje vrijeme i energiju daju kako bi zaustavili nezaustavljivo. I argumentirali zašto novi trendovi nisu dobri.

Zvuči poznato? naravno, učili smo to iz povijesti.

Živimo u vrijeme sve veće svjesnosti, sukladno tome sa više mogućnosti izbora, ostvarivanja, kreativnog razmišljanja i djelovanja. Ljudi se sve više ističu iz masa i kreću svojim putem. Postaju hrabri slijediti svoje puteve. Koji se uglavnom ne uklapaju sa dosada propisanim formama. I onim što je do sada bilo uobičajeno. Jer živimo u vremenu kada formu sve više zamjenjujemo sadržajem. Kao i prije kroz povijest,  promjena i stvaranje povijesti se ne mogu zaustaviti. Bez obzira na otpor, kritiku i prosuđivanje.

logo

 Osvježi UM

Novi trend 21.og st je upravo to . Osvježi UM.

Dio smo vremena kada fokus i energiju prebacujemo na sebe i ostvarivanje svojeg potencijala na nov i drugačiji način.  Razvijamo se. Napredujemo. Svjesno koristimo potencijal uma. Stvaramo nove trendove.  Živimo nove trendove.

Bavimo se fitnessom Uma. Maštamo. Pretvaramo maštu u život. Pomažemo drugima da osnaže svoju svjesnost i osobnost i ostvare svoje želje i ciljeve.  I ide nam dobro. Jer ljubav daje uvijek ljubav.

U isto vrijeme postoje oni koji pružaju otpor.  Koji umjesto da stvaraju svoje priče prosuđuju, kritiziraju, bore se za svoja stara uvjerenja. I to je razumljivo, jer to je vibra straha. Straha od promjene, novog i drugačijeg. Kao što sam rekla, kroz povijest čovječanstva uvijek je to bilo tako. Strah vs Ljubav i Ljubav vs Strah…

Strah projicira misli  koje nose još više straha.

Ljubav projicira misli koje unose još više ljubavi.

 Stvaraj povijest

Sretna sam da živim u ovo doba stvaranje baš ove povijesti. Sa znatiželjom razmišljam što će neke buduće generacije čitati o našem dobru.

Moja mašta vidi rečenicu: “21.st je doba početka novog i drugačijeg. Svjesnost čovječanstva ubrzano raste. Najprepoznatljiviji moto je  – Osvježi UM…”

Uh, ta svjesnost 🙂

Sada kada znamo, možemo birati hoćemo li se boriti ili stvarati.

Zahvalna sam na komentaru koji me je potaknuo na kreativno razmišljanje i kao rezultat toga, ovaj tekst. To je upravo ono što u 21.st radimo, kreativno razmišljamo, zaključujemo u skladu sa vibrom ljubavi  i stvaramo.

Novo i drugačije.