Odnosi – NOVO I DRUGAČIJE

Odnosi – NOVO I DRUGAČIJE

Sa određenim proživljenim godinama života a samim time i iskustva, mijenjaš svoj sustav uvjerenja, vrijednosti i prioriteta. Kada bih pogledala sebe prije cca 20.g., iako u mnogočemu sličnih stavova kao i danas, usudila bih se reći da se moj sustav vrijednosti, prioriteta i ponašanja dosta i promijenio. Mislim da je i prirodno da se mijenjamo. Ako je sve u pokretu, tako je i s nama. Jedina je razlika  u kojem se smjeru krećemo. Kad nismo spremni na promijene, ne stojimo na mjestu, već se krećemo u suprotnom smjeru od onoga kojeg stvarno želimo.

Partnerska ljubav i odnos

Gledam svijet oko sebe. Čitam izjave,  komentare, mišljenja i stavove.  I ne mogu ignorirati ono što pri tom osjećam. Iako svijet vrišti “single”, “ne treba meni nitko”, “ja ovo” i “Ja ono”…ono što ja osjećam i vidim je vibra usamljenosti i otuđenja. Ako sada mislite da vidim ono što jesam, sretno sam zaljubljena. Idemo dalje.

Mislim da je naše prirodno stanje da imamo partnera, da smo u zajednici. Mislim da kad jesmo jer želimo a ne moramo, to je najljepša vibra koju imamo. I najljepše što možemo dati jedan drugom.

Šta je potrebno?

Vječito pitanje. Što je temelj dobrog i kvalitetnog odnosa? Obzirom da imam koju godinu života tu su i proživljena iskustva na području partnerskih odnosa. Nije bitno da li smo rastavljeni, odvojeni, u braku koji ne štima ili nekoj drugoj nama poznatoj varijanti. svi smo doživjeli iskustva koja su nas povrijedila. Koja su poljuljala onu maštovitu definiciju ljubavi i odnosa. ALI… upravo ta iskustva su nas izgradila u osobe koje danas jesmo. Koje su bile spremne, učiti, mijenjati se, usvajati nove vrijednosti i postavljati drugačije prioritete.

Da li sam ikada bila spremna odustati od ljubavi?  Nisam.

Da li sam ikada bila spremna odustati od svojih snova i vizije zajedništva? Nisam.

Da li sam  spremna mijenjati sebe nakon proživljenih iskustava kako bih imala priliku doživjeti i živjeti ono što vjerujem da ljubav i odnos je? Jesam.

Šta je OUT a šta INN?

Nešto definitivno ne štima u tom našem muško-ženskom svijetu. S jedne strane slušam dame kako se žale da ne mogu naći g. Pravog. Ne znaju gdje i kako. Jer su svi ovakvi i onakvi. S druge strane slušam Gospodu s istim problemom. Nigdje one prave tople i nježne žene. Zaključujem da su tu i prava gospoda i prave dame, ako se tako mogu izraziti. Možda je potrebno malo “izbrusiti”, malo otpustiti, malo dopustiti…

Kritiziranje je definitivno OUT. Očekivanje je definitivno OUT. Postavljanje sebe u poziciju “Meni treba netko nešto dati da bih bio ili bila…” je definitivno OUT. O da,  i prosuđivanje je jako jako OUT!

Pa šta onda ostaje?

Prije toga par misli da rasčistimo “maglu”. Naš partner je odraz nas samih. Pročitaj još jednom. Naš partner je odraz nas samih. Ok?

Sada, ako pogledamo unatrag i prelistamo “za”  i “protiv” u našim odnosima, moći ćemo dobiti jednu lijepu sliku gdje smo bili i gdje smo sada. Da – MI. Ali to je tema za neku drugu priču.

Dakle, pozabaviti se sobom i svim onim “trunčicama pijeska” koje nas žuljaju je definitivno INN. Dopustiti ideju da ” sve što smo proživjeli do sada”  je bila super škola i izgradilo nas je u osobu koja će s lakoćom i veseljem uživati u svojem novom partnerskom odnosu – je definitivno INN.  Dopustiti sebi uzbuđenje i znatiželju novog odnosa je definitivno INN. Dopustiti sebi maštati i uživati u tome je definitivno INN. Dopustiti sebi ideju da postoji ona prava osoba baš za nas je definitivno jako INN.

I reći DA prilici kad se pojavi. Kad naša mašta zakuca na vrata. To je definitivno INN.

Naravno bez prosuđivanja. Sa dopuštanjem.

Dalje će nas voditi vibra ljubavi. Jer kad strah nestane, ljubav je sve što ostaje.

Ljubav zacjeljuje rane. Ljubav daje podršku. Ljubav daje kreativnost. Ljubav daje mogućnosti. Ljubav daje ljepotu. Ljubav daje zdravlje. Ljubav daje obilje. Ljubav daje ljubav. Meni, tebi, svima.logo