NOVO I DRUGAČIJE

NOVO i DRUGAČIJE

Osjetili smo da želimo nešto promjeniti. Istraživali smo mogućnosti i odlučili se za jednu od njih. Kontaktirati ćemo Coacha. Trenera životnih vještina.

Pregledamo mogućnosti, ispunimo Formu i pošaljemo.

Evo ga, to je to. Sada slijedi promjena. Čekamo. Očekujemo. I evo ga. Odgovor.

Ali taj odgovor nije u skladu s našim očekivanjima. Nismo dobili informacije koje smo željeli. i Očekivali. Šta je sad to?

Korak natrag.

Ovo nije u skladu s mojim očekivanjima. Ne idem dalje. Povlačimo se. Uz neku jako dobru ispriku i argument.

novo i drugačije

Dobrodošli u promjenu

Djelatnost Coachinga je malo drugačija od drugih. Postoje neki zanimljivi preduvjeti. Evo  neki od njih:

  • OČEKIVANJA nestaju – nema ih. Brišemo ih. OUT.
  • PROSUĐIVANJA – stavljamo na stranu. U ovom trenutku nam ne trebaju.
  • NOVO I DRUGAČIJE – je INN ! Prigrlimo sve što nam je novo i drugačije.
  • Probudimo ZNATIŽELJU i MAŠTU

Dovoljno za početak. Vježbajmo ove preduvjete. Usvojimo ih i budimo spremni kada nam stigne odgovor od Coacha. Ako se taj odgovor ne uklapa u naša očekivanja, budi nam nelagodu i neizvjesnost. Strah. Odlično. Na dobrom smo mjestu.

Jer prisjetimo se da smo krenuli istraživati i tražiti Promjenu. A što je promjena već NOVO i DRUGAČIJE?

Cijena

Ta magična riječ (naša potreba) ili blokada, ako mene pitate.

Intuicija nas vodi prema Coachingu. Ispunimo formu. I čekamo. Čekamo tu magičnu cijenu koja će odrediti da li idemo dalje ili ne. I opet šok. Stiže odgovor, cijene nema….

Šta sad? Pročitajmo još jednom preduvjete. I još jednom. I još  jednom. Dok ne odbacimo očekivanja i prosuđivanja i ne postanemo spremni na novo i drugačije.

Kao što sam rekla, djelatnost Coachinga je nešto sasvim drugo od očekivanog. Zadaća nam je protresti sva Vaša uvjerenja, očekivanja, životne principe i ponašanja. Dobro protresti da otpadne sve nepotrebno, sve što ne služi. To je ono što će dobar Coach učiniti za Vas. Niste spremni odmaknuti se od svojih očekivanja? Niste spremni preći preko formi, zaustaviti prosuđivanja? Ok. Niste spremni za promjenu.

Život je jednostavan.

Cijena definitivno  nije ono što će definirati i utjecati na odluku o promjeni. Cijena nije ključni faktor zbog kojeg se Coach bavi ovim pozivom. I upravo u razgovoru s klijentom dolazi do najboljih opcija i mogućnosti. Jer promjena i ostvarenje je cilj Coacha. Visoka vibra klijenta je cilj Coacha. Tada i cijena postaje nebitna, jer s ostvarenjem i visokom vibrom ona je samo jedan dio priče. “Piece of cake “je pravi izraz. Kad postignemo harmoniju, harmonija se pretače u sve naše životne cjeline.

ja na plaži

Posuđena vjera

Postoji još jedan bitan preduvjet. Posuđena vjera. Svjesna odluka da je to tako. Jer u trenutku kada krenemo istraživati put promjena ne vjerujemo baš previše u sve ono što čujemo. Niti ne možemo. Jer smo na mjestu gdje se nalazimo ograničeni svime onime što nas drži upravo tu. S toga trebamo posuditi vjeru od Coacha da je sve to tako. A Coach zna jer je sam prošao tim putem. I sam posudio vjeru. I odlučio i naučio ispuniti one gore navedene preduvjete. Inače ne bi danas bio tu, u ulozi onoga tko će nas podržati i voditi prema NOVOM i DRUGAČIJEM.

Ako želimo nešto mjenjati u svojim životima, potrebno nam je NOVO I DRUGAČIJE.

NOVO I DRUGAČIJE

S toga, ako želimo istražiti promjenu i kontaktiramo Coacha, prihvatimo sve što dolazi – kao igru. Otvoreni i dostupni.  Znatiželjni. Mogli bi se iznenaditi koliko ćemo se zainteresirati. A još više koliko ćemo postići i otkriti o sebi, svojim stvarnim prioritetima, željama i ciljevima.

Što reći osim Uživajmo u igri.

& VIBE LOVE ( In Memoriam Sanja Petrović)

Coaching kolege