KAKO UPOZNATI SEBE

KAKO UPOZNATI SEBE?

U današnje vrijeme se fokus sa ONI konstantno prebacuje na JA. Zavoli sebe, Poštuj sebe, Budi ono što jesi. Živi svoj san. Itd. Nekada smo živjeli na način da se uklopimo u okruženje, slijedimo očekivano i živimo kao i svi drugi. U novije doba, uz sva saznanja i dostupne mogućnosti, to se je počelo mijenjati i umjesto na druge počinjemo biti svjesniji sebe.

TKO sam JA ?

Iako se čini vrlo lako, ovo je cijeloživotno pitanje. Većina ljudi proživi svoj životni vijek a da ne ne dopusti sebi mogućnost da krenu, istraže i otkriju odgovor na ovo pitanje. Ako očekujete da ćete odgovor znati odmah, kažem Vam da nećete. Čak ćete proći par “svojih istina” dok ne dođete do srži onoga što stvarno jeste i što Vas veseli. Stavljam “svojih istina” u navodnike jer ćete misliti da se radi o Vama a u biti raditi će se o smjeru za kojeg ste naučili da bi trebali slijediti ili o Vama iz sustava očekivanja drugih….

ZAPOČNIMO ISTRAŽIVANJE

Početak avanture “Tko sam JA”  je definitivno vjerovati da ispod svih tih maski očekivanja i uklapanja postoji JA koje strpljivo čeka da ga osjetimo. Da mu pomognemo isplivati i  živjeti život kakav zaslužuje. Ni to se neće desiti u trenutku. Vjeru u sebe ćemo neko vrijeme graditi. Naravno, pomoć onih koji vjeruju u nas i vide ono što sebi ne dopuštamo vidjeti, svakako je dobrodošla i ubrzati će nam proces.

Ako želimo otkriti tko stvarno jesmo, na drugo mjesto bih istaknula okruženje.

Kažu da smo skup odlika 5 osoba s kojima najviše provodimo vrijeme. Analizirajmo svojih 5 osoba i otkrijmo da li smo zadovoljni svojim otkrićem. Ako nismo, vrijeme je za novo i drugačije okruženje.

Znam da se sada pitamo “Ali gdje i kako?” I ovdje je najbolji odgovor –  samo polako. Dopustimo sebi prostor i vrijeme iz kojeg ćemo otkriti što nas veseli i što nam budi strast i neodoljivu želju… i krenimo u takvo okruženje, bez obzira da li je virtualno ili stvarno. Nadograđivati će se i prilagođavati našim vibrama i željama.

Istražujmo. Igrajmo se. Usudimo se. Isprobavati i mijenjati. Kako ćemo otkriti svoje talente i svoju strast ako nismo ništa probali?

INTUICIJA, naš najbolji prijatelj

Da, da, Ona koju vrlo često ignoriramo želi nam najbolje. Vodi nas najboljim putem za nas same. Obzirom da je taj put često nov i drugačiji, izaberemo ju ignorirati i zamijeniti prosuđivanjem i vrlo često odbacivanjem.

Promijenimo  to.

Odlučimo postati najbolji prijatelj sa svojom intuicijom. Uživajmo, istražujmo, igrajmo se. Tamo gdje ćemo otkriti onu neopisivu želji i motiv, tamo gdje ćemo ostati bez daha i gdje će nam se početi znojiti dlanovi….e tamo je mjesto koje nas čeka. Tamo je prostor za istraživanje.

MAŠTA, naš adut

Ako smo do sada davali svoju pažnji u energiju da držimo svoju maštu pod kontrolom, jer ipak smo sada  “odrasli  i odgovorni “, vrijeme je da i to promijenimo. Pustimo mašti na volju. Maštajmo, osjećamo, mijenjajmo, živimo u mašti ono što nas veseli. Pa to je samo igra. Igra zvana ” Kreiraj život kakav stvarno želiš”…

Iz mašte i slike i osjećaja koje stvorimo prebacimo ponešto na papir.

Igrajmo se i istražujmo. Zapišimo početak rečenice JA SAM … i dopustimo sebi sve gore navedeno. Počnimo stvarati listu odlika koje za sebe želimo, koje nas vesele i bude strast…

I čudo će krenuti….

Usudimo se krenuti putem koji će i nama i svijetu donijeti najviše.

jer tek u trenutku kada odbacimo STRAH i počnemo živjeti LJUBAV to je ono što dajemo i drugima.

Uživajte u igri i naravno, komentirajte svoja iskustva, želje, strahove i nedoumice….jer i to je dio igre.