ODNOSI – JA I TI

ODNOSI – JA I TI

Gdje god pogledam u smjeru STRAHA i odluka iz STRAHA, nailazim na očekivanja, nestrpljenje, zahtjevanje, polaganje prava na…

Vjerujem da u svima nama leži LJUBAV i želja dati i primiti LJUBAV. Međutim, putem nam se desi život. Desi nam se strah. Dese nam se usvojena i preuzeta uvjerenja….i umjesto da idemo prema onome što želimo, radimo nešto sasvim suprotno.

Da, danas već prilično svuda možemo doći do informacija i načina kako da se povežemo sa samim sobom. Kako biti najbolji prijatelj sa sobom. Podvući crtu ispod koje ne idemo, stvoriti neka svoja nova pravila….

Upravo to ne znači da možemo u ime sebe i svega najboljeg za sebe očekivati, tražiti, zahtjevati, polagati pravo na… osjetite tu energiju? Tko TO voli?

Odnos između dvoje je sasvim nešto drugo. Trebao bi biti sasvim nešto drugo.

Odnos bez “trebanja”, odnos iz “željenja”.

Željeti podijeliti sebe s nekim, željeti podijeliti svoje vrijeme s nekim, željeti dati sebe nekome, dati ono najbolje u nama, jer želimo dobro, jer osjećamo ljubav.

A opet ne trebamo.

Velika je razlika biti slobodan i birati odnose u kojima uživamo i biti u odnosu iz bilo kojeg razloga trebanja.

Ne kažem da nemamo i jedne i druge odnose. Ali ako imamo odnos s nekim iz neke potrebe, ne možemo očekivati akciju ljubavi, zar ne?

Što je ono što želimo za sebe?

Ja želim imati mogućnost izbora, želim biti slobodna i koristiti svoje vrijeme na način da sam s time zadovoljna, da se osjećam oplemenjenom, obogaćenom. Da radim ono što volim, da jesam ono što stvarno jesam.  Ali isto tako želim se buditi uz najljepšu energiju i pogled na onoga koga bezuvijetno volim, onoga tko čini da sam bolja i sretnija osoba, tko me prihvaća i voli onakva kakva jesam….

To je upravo ono što što želim DATI….da bih isto dobila i sama….

Odnosi nisu mjesto gdje trebamo zahtijevati, odnosi su mjesto gdje trebamo davati, sve ono što želimo i za sebe.

Odnosi su mjesto gdje činimo stvari jer nas vesele činiti ih za onu drugu osobu. Jer će nas veseliti osmjeh na licu i sjaj u očima. Veseliti će nas ona najljepša tišina kada se razumijemo bez riječi….

Ako nemamo takav odnose, uvijek se možemo preispitati, promjeniti, dati ono što želimo dobiti….a ako ne možemo to dati…onda je možda vrijeme da uz najveću zahvalnost za obostrano iskustvo, krenemo oboje dalje …do mjesta gdje će biti ona osoba kojoj ćemo željeti dati sve ono što želimo i primiti…

Život je jednostavan, ali iziskuje biti hrabar,  biti iskren, biti vođen izborima ljubavi a ne straha.

Da li je vrijeme za PROMJENU?

  • Ovo je provjera protiv spama.